Jong Ajax in seizoensouverture onderuit bij TOP Oss

Jong Ajax is de competitie op bezoek bij TOP Oss niet goed begonnen. De ploeg van debuterend trainer Mitchell van der Gaag ging met 2-1 onderuit. Kjell Scherpen eiste in negatief opzicht een hoofdrol op.

Na een goede openingsfase van Jong Ajax, waarin Noa Lang dichtbij de 0-1 was, besloot Scherpen ver uit zijn doel te komen om een dieptebal van TOP Oss te verwerken. De doelman deed dit echter volledig verkeerd en maaide half over de bal heen. TOP Oss profiteerde vervolgens snel. Stroo gaf de bal voor op Celik, die voor een leeg doel scoorde.

Na de pauze zorgde een overtreding van Dean Solomons voor een slecht begin van de tweede helft. De Zuid-Afrikaan veroorzaakte een penalty, die vervolgens feilloos werd benut door Rommens. Vlak voor tijd kwam Ajax dankzij een goede goal van invaller Victor Jensen nog wel op 2-1, maar dat bleek enkele minuten later ook de eindstand.