Ajax vrouwen winnen nipt van VV Alkmaar

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

Na een voorbereiding van acht weken hebben de Ajax Vrouwen de eerste competitiewedstrijd gespeeld. Op een druk bezocht sportpark werd er gespeeld in Alkmaar.

De eerste kans is voor de thuisspelende ploeg. Ajax verloor knullig de bal, waardoor de spits van VV Alkmaar een op een kon komen met Kop. De bal werd naast geschoten. Ajax probeert met positiespel dichtbij de goal van Alkmaar te komen. Na het uitkappen van haar tegenstander schoot Salmi over.Wel bleef Alkmaar gevaarlijk uitbreken. Echter leverde dit geen kansen op. Wel moest Kop enkele malen ver haar doel uitkomen. Hierdoor kon ze gevaar voorkomen.

Na een halfuur spelen komen de Ajax Vrouwen op een 1-0 voorsprong. Een vrije trap werd binnen gekopt door Van Lunteren. De speelster is na een avontuur in het buitenland teruggekeerd bij Ajax. VV Alkmaar doet gelijk wat terug. Knol schiet van circa dertig meter met een boogbal binnen, keepster Kop was door deze bal kansloos. De kansen vallen vervolgens over en weer. Zo had Lucie Vonkova de kans op 2-1. Haar schot werd echter gekeerd door de keepster van VV Alkmaar. Voor rust kreeg de spits nog een kans, maar voorzet raakte ze niet goed.

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ajax-vrouwen-winnen-nipt-van-vv-alkmaar/