Ten Hag ziet opvolgers De Jong en Schöne: ‘De balans in het is elftal beter’

Bron: www.ajax1.nl

Ajax nieuws -

In de eerste week van het nieuwe seizoen vonden er nog veel wisselingen op het middenveld plaats in het elftal van Ajax, maar inmiddels denkt Erik ten Hag zijn vaste samenstelling gevonden te hebben. In Lisandro Martínez en Edson Álvarez lijkt hij de opvolgers van de vertrokken Frenkie de Jong en Lasse Schöne gevonden te hebben.

“Het kan verfijnder en beter, maar de eerste indrukken zijn zeker positief”, zegt Ten Hag in het Algemeen Dagblad. “Qua veroveringen en intercepties hebben ze het heel goed gedaan. Positioneel staan ze verdedigend goed, waardoor de balans in het elftal beter was.”

Beide spelers werden vooral als verdedigers werden aangetrokken, maar omdat Noussair Mazraoui als Razvan Marin de verwachtingen op die posities niet waar konden maken, schoven ze een linie door. “Álvarez heeft diepgang vooruit, schakelt snel om, en heeft daardoor een groot bereik”, licht de Ajax-trainer toe. “Dat laat hij zien in de opbouw, door continu in hoog ritme aanspeelbaar te zijn en te verbinden. Martínez bleek als verbindingsspeler aan de bal van grote waarde.”

……

Lees het volledige artikel op https://www.ajax1.nl/ten-hag-ziet-opvolgers-de-jong-en-schone/

Gegevens

Spelers: Lasse Schöne
Onderwerpen: Verdedigen
Tags: Nieuws
Clubs: PSV, AFC Ajax