Gravenberch belangrijk voor winnend Jong Ajax

Jong Ajax heeft maandagavond de thuiswedstrijd tegen de beloften van PSV gewonnen. Na doelpunten van Gravenberch en De Waal eindigde de wedstrijd in 2-0.

De Amsterdamse beloften begonnen sterk aan de wedstrijd en dat resulteerde in een snelle voorsprong. Ryan Gravenberch, die afgelopen vrijdag ook scoorde tegen De Graafschap, maakte een goede individuele actie en schoot vervolgens in de verre hoek langs Robbin Ruiter.

In het restant van de eerste helft bleef Jong Ajax veel aan de bal en loerden de bezoekers uit Eindhoven op een kans uit de counter. Via debutant Van Gelderen kreeg Jong Ajax nog een grote kans op de 2-0, echter stond doelman Ruiter ditmaal in de weg.

DebutantenbalNadat Pereira in de eerste helft was uitgevallen en Pynadath zijn debuut mocht maken, was het de tweede helft de beurt aan Jaymilio Pinas en Max de Waal.

Ondanks dat PSV in de tweede helft meer de bal had, kwam de verdediging van Jong Ajax niet in de problemen. Enkele minuten voor tijd was het Max de Waal die in scoringspositie kwam, goed kapte en raak schoot: 2-0.