Ajax O19 door in Youth League na nipte zege

Ajax Onder 19 heeft woensdagmiddag de Youth League-wedstrijd bij OSC Lille met 1-2 gewonnen. Op sportcomplex Domain de Luchin waren de Amsterdammers de gehele wedstrijd de bovenliggende partij en wonnen ze terecht. Met de overwinning lost Ajax Lille weer af als koploper in Groep H van de Youth League en is het zeker van Europese overwintering.

Lille begon nog sterk aan de wedstrijd en leek al na anderhalve minuut op 1-0 te komen, ware het niet dat Terrence Douglas zich voor het schot gooide. Diezelfde Douglas was een minuut later ook aan de andere kant beslissend. De verdediger wist de bal klaar te leggen voor Brian Brobbey die vervolgens keeper Lucas Chevalier verschalkte: 0-1.

Veel tijd om bij te komen kreeg Lille niet, want diezelfde Brobbey stond aan de basis van de 0-2. Na een flitsende aanval van Ajax door de as van het veld kreeg hij de bal in de zestien aangespeeld en schoot hij op doel. Dat schot werd niet lekker verwerkt door Chevalier, waarna Kenneth Taylor de bal vanaf vijf meter simpel binnen kon tikken.