Van de Beek: “Winnen is het enige wat telt”

Ajax heeft vanmiddag thuis met 1-0 gewonnen van PSV. Een doelpunt van Promes bleek genoeg te zijn voor de drie punten. Vooral in de eerste helft was Ajax dominant en had het verder uit kunnen lopen, maar in de tweede helft was het van een matig niveau. Desalniettemin trok Ajax de overwinning over de streep, waardoor het concurrent AZ weer op 3 punten zet.

Van de Beek was over de eerste helft wel tevreden: ‘we hadden echt wel goede momenten in de eerste helft, wat we de afgelopen wedstrijden niet hebben gehad. Als je de eerste helft terugkijkt denk ik dat een ruststand van 2 of 3-0 niet gek was geweest. Uiteindelijk winnen we de wedstrijd, dus dat is prima’ aldus de middenvelder tegenover FOX Sports.

Van de Beek was belangrijk bij de enige treffer, waarbij hij een bal van Unnerstall oppikte en soleerde door de PSV-defensie: ‘het is een goede lijnkeeper, maar ik wist dat hij voetballend minder is. Dan loer je daar op. Toen ik de bal kreeg liep ik door tot ze moesten kiezen, en Quincy maakte hem goed af.’