UEFA stelt EK uit naar zomer 2021

Bron: www.ajaxshowtime.com

De kogel is door de kerk: het Europees Kampioenschap voetbal van deze zomer gaat niet door. Het toernooi is verplaatst naar de zomer van 2021. Alhoewel de UEFA nog niet met een officieel bericht naar buiten is gekomen, meldt de Noorse voetbalbond op Twitter dat het EK aankomende zomer niet doorgaat.

Vanwege de corona-pandemie wordt het onmogelijk geacht om het toernooi aankomende zomer te organiseren. Vele voetbalcompetities liggen vanwege de uitbraak van het virus stil en ook de Champions League en Europa League zijn stilgelegd. Volgens de Noorse voetbalbond wordt het EK van 11 juni tot 11 juli 2021 gespeeld, al is er nog geen bevestiging van deze data.

Het EK zou oorspronkelijk gehouden worden van 12 juni 2020 tot en met 12 juli 2020 en zou gespeeld worden in totaal twaalf landen van over heel Europa. Dit vanwege het zestigjarig bestaan van het toernooi dit jaar. Ondanks dat deze boodschap, vanwege het uitstellen van het EK naar 2021 teniet gedaan is, blijft de oorspronkelijke toernooiopzet van kracht.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130123/uefa-stelt-ek-uit-naar-zomer-2021

Gegevens