UEFA brengt nieuws: contracten mogen opschuiven

Bron: www.ajaxshowtime.com

Vanwege de nieuwe richtlijnen van de FIFA kan het zo zijn dat Hakim Ziyech Ajax ook na 1 juli trouw blijft. De wereldvoetbalbond keurt het namelijk goed dat aflopende contracten én per 1 juli ingaande nieuwe contracten uitgesteld worden totdat het nieuwe seizoen begint. 

Normaliter lopen aflopende spelerscontracten af op 30 juni en gaan nieuwe contracten in op 1 juli, zoals het geval is bij de verbintenis van Hakim Ziyech bij Chelsea. De intentie is om de nu stilgelegde voetbalcompetities uit te laten spelen en die gaan wellicht nog door tot na 30 juni. Daarom keurt de FIFA het goed dat deze contracten later pas van kracht worden. Of een contract ook daadwerkelijk later afloopt of ingaat, ligt aan de betrokken partijen. Zodoende kan nog niet officieel gesteld worden dat Ziyech na 1 juli Ajax trouw blijft. Daarbij is het afhankelijk van de wil van Chelsea en de speler zelf.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/130693/uefa-brengt-nieuws-contracten-mogen-opschuiven

Gegevens

Spelers: Hakim Ziyech
Onderwerpen: Eredivisie, FIFA, KNVB, UEFA, Transfers
Clubs: Chelsea, AFC Ajax