'UEFA kijkt naar sportieve prestaties voor Europese tickets'

Bron: www.ajaxshowtime.com

Het uitvoerend comité van de UEFA heeft zojuist besloten dat competities die niet kunnen worden afgemaakt hun Europese tickets moeten verdelen op basis van sportieve prestaties. Dit meldt journalist Martyn Ziegler van The Times.

Naar verluidt wordt een eindstand bepaald op basis van het aantal behaalde punten per wedstrijd. Sommige clubs hebben meer wedstrijden gespeeld dan andere clubs en zodoende wordt met een gemiddeld aantal punten nu bepaald op welke positie een club eindigt.

Voor Ajax zal een dergelijk scenario geen gevolgen hebben. De Amsterdammers blijven eerste staan en zouden zodoende een rechtstreeks ticket voor de Champions League kúnnen krijgen. Dat is het geval wanneer de winnaar van de Champions League zich ook via de eigen competitie plaatst voor het miljardenbal. De UEFA vergadert donderdag ook over het verder verloop van de Europese toernooien.

Voor andere clubs zou bovengenoemd scenario mogelijk wel andere gevolgen kunnen hebben. Ziegler geeft daarnaast aan dat competities zelf moeten bepalen welke clubs kampioen zijn en welke clubs promoveren en degraderen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/131096/uefa-kijkt-naar-sportieve-prestaties-voor-europese-tickets

Gegevens

Onderwerpen: Champions League, Kampioen, UEFA
Clubs: AFC Ajax