Groepsfases CL en EL starten in derde week oktober

Bron: www.ajaxshowtime.com

De groepsfases van de Champions League en de Europa League beginnen in het nieuwe seizoen in de derde week van oktober. Dit meldt de UEFA woensdagmiddag tijdens een persconferentie.

De kans dat Ajax zich rechtstreeks plaatst voor het miljardenbal van volgend seizoen is aanwezig. Dit gebeurt wanneer de winnaar van de Champions League van dit seizoen zich ook via de eigen competitie plaatst voor de Champions League van volgend seizoen. Meer informatie daarover is hier te lezen.

De UEFA heeft daarnaast kenbaar gemaakt dat de voorronden van de Champions League en de Europa League worden gespeeld over één wedstrijd, behalve de play-offs in de Champions League. Mocht Ajax zich niet rechtstreeks plaatsen, moet het zich zien kwalificeren via de play-offs van de Champions League. In dat geval zal dat dus over twee wedstrijden zijn. Die play-offs vinden plaats op 22, 23, 29 en 30 september. De finale van de Champions League in 2021 zal in Istanbul zijn.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/article/hoofdnieuws/132269/groepsfases-cl-en-el-starten-in-derde-week-oktober

Gegevens