Ajax na penalty’s onderuit in zinderende bekerfinale

Ajax is er, net als vorig seizoen, niet in geslaagd de bekerfinale te winnen van PSV. De Brabanders waren in de finale na penalty’s de betere. Na 120 minuten stond er 1-1 op het scorebord. Voor Ajax misten Brian Brobbey (hoog over), Jurriën Timber (op de lat) en Edson Alvarez (rollertje door het midden). Namens PSV kregen André Ramalho (redding Gerónimo Rulli) en Ibrahim Sangaré (op de paal) hun strafschop er niet in. Fabio Silva schoot uiteindelijk de winnende strafschop tegen de touwen.

Er was na de competitietopper van vorige week in Eindhoven veel kritiek op het niveau van de wedstrijd, maar Ajax en PSV lieten in De Kuip in de eerste helft zien dat het nog slechter kan. Het was kwalitatief zeer matig wat beide teams op de mat legden. Ajax had meer het initiatief en PSV voetbalde vooral uit de reactie. Dat had in de thuiswedstrijd ook goed gewerkt na een vroege voorsprong, maar die bleef ditmaal uit.