Halsema eist drie verregaande maatregelen ‘die ze kan ik afdwingen’ van Ajax

Bron: ajaxfanzone.nl

Femke Halsema eist dat Ajax vanaf nu iedere supporter die de Johan Cruijff ArenA betreedt grondig fouilleert. Ook verlangt de burgemeester van Amsterdam dat er netten om het veld worden geplaatst, in ieder geval aan de zijde van de fanatieke F-Side en dat er langdurige stadionverboden worden opgelegd. Daarnaast moet Ajax, volgens haar, overwegen om vakken in het stadion ‘leeg te houden’. “De maat is echt vol”, aldus Halsema bij Nieuwsuur. Halsema vindt dat de maatregelen die Ajax tot nu toe neemt om de veiligheid in het stadion te waarborgen onvoldoende zijn en eist actie. “De club is zelf verantwoordelijk voor wat er in het stadion gebeurt en heeft daar zijn eigen beveiligingspersoneel voor.”

De F-Side maakte doelbewust een eind aan de Klassieker door tweemaal vuurwerk op het veld te gooien. “De afspraak is dat er geen vuurwerk in het stadion mag zijn. Dat betekent dat iedereen gefouilleerd moet worden. Je kan zien dat het onvoldoende is. Ajax moet er bij volgende wedstrijden voor zorgen dat er een-op-een wordt gefouilleerd”, aldus Halsema die kennelijk er niet van op de hoogte is dat een op een fouilleren momenteel al wordt gedaan op de F-side.

……

Lees het volledige artikel op https://ajaxfanzone.nl/2023/09/26/halsema-eist-drie-verregaande-maatregelen-die-ze-kan-ik-afdwingen-van-ajax/

Gegevens

Spelers: Johan Cruijff
Tags: Nieuws
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff