Ajax A1 hard onderuit tegen Barca

Samenvatting:Het eerste kansje in de wedstrijd was voor Barcelona, dat via een volley van afstand gevaarlijk werd. Doelman Indy Groothuizen redde echter paraat, waarna Ajax het initiatief overnam. Queensy Menig schoot na een kwartier spelen voorlangs en een paar minuten later maakte Elton Acolatse de 0-1. De aanvaller profiteerde van geblunder achterin bij Barca en werkte van dichtbij binnen. Onder luidkeelse steun van de aanwezige Ajax-supporters hield Ajax het initiatief, maar vlak voor rust kwam Barca uit het niks langszij. Jordi Quintilla kopte een vrije trap binnen.De tweede helft was volledig voor Barca. Kort na rust kwam de thuisspelende ploeg op 2-1, toen Murin El Haddadi een prachtige aanval afrondde. Ajax kwam via Sheraldo Becker nog twee maal tot het stichten van gevaar, maar de Amsterdamse aanvaller had het vizier niet op scherp staan. Aan de andere kant van het veld werd er wel nog twee maal gescoord.