Oranje U19 hard onderuit tegen Portugal

Bron: ajax1.nl

Om half vier vanmiddag, hoopten de pupillen van Wim van Zwam de zwaarbevochten zege tegen gastland Litouwen een passend vervolg te geven. Dat lukte echter niet, want de Portugese leeftijdsgenoten bleken te sterk: 1-4. Mickey van der Hart, Kenny Tete en Danzell Gravenberch (laatste tien minuten) waren de Ajacieden die in actie kwamen.

Nederland begon de wedstrijd met de beste intenties, maar het mocht niet baten. De kansen werden niet verzilverd, en als je ze zelf niet maakt… Portugal kwam na dik een half uur verdiend op voorsprong door een kopbal Alexandre Guedes. De ruststand was hiermee bereikt. Na de thee ging het, op het oog, beter met Oranje. De toenemende druk resulteerde in een kopbal op de lat van PSV-er Rai Vloet, een kans voor Sparta-speler Mimoun Mahi en een gevaarlijk schot van Feyenoorder Anass Achahbar. Nadat de Nederlandse storm wat was gaan liggen, was het wel raak voor Portugal. Twintig minuten voor tijd strafte Leandro Silva een matige uittrap van Van der Hart af. In de laatste vijf minuten vielen nog drie treffers: twee Portugese kopballen lieten Van der Hart kansloos en Rai Vloet redde de eer met een heerlijke pegel van een meter of twintig.