Ajax doet zichzelf tekort tegen Rapid Wien

Ajax heeft deze avond gelijkgespeeld tegen Rapid Wien. In het Ernst Happel Stadion in Wenen werd het 2-2.

Een onnodig gelijkspel want voor de rust leidde Ajax nog met 0-2 door goals van Davy Klaassen en Ajax miste nog enkele grote kansen op 0-3 en 0-4. Na rust was het een andere wedstrijd. Al na 3 minuten werd het 1-2 door Florian Kainz en de Oostenrijkse ploeg geloofde er weer in. Die opleving was van korte duur omdat Stefan Schwab op krankzinnige wijze met twee benen inkwam op Jairo Riedewald. Hij kreeg volledig terecht de rode kaart. Ajax weigerde daarna door te drukken en uiteindelijk leidde een onnodig slechte pass van Joël Veltman de gelijkmaker in. Beric pakte het cadeautje uit: 2-2. Een gelijkspel dat een beetje aanvoelde als een nederlaag voor de piepjonge en talentvolle ploeg. Aanstaande dinsdag hopelijk revanche.

Scoreverloop: 25. Klaassen 0-1 42. Klaassen 0-2 49. Kainz 1-2 76. Beric 2-2

Opstelling Rapid Wien: Novota, Sonnleitner,Hofmann, Stangl, Auer, Petsos, Schobesberger, Schwab, S. Hofmann, Kainz, Beric.