Scheidsrechter Van Boekel vergeleken met broer Jules de Corte

Bron: ajaxfanzone.nl

Mike van der Hoorn wist afgelopen zondag dat hij een van de Ajacieden was die geen gele kaart mocht pakken want dan zou hij geschorst zijn voor de topper van aanstaande zondag. Toch scheelde het niet veel of Van der Hoorn had geel gepakt, zij het niet dat scheidsrechter Van Boekel vrij mild was in zijn oordeel bij een geconstateerde elleboog van Van der Hoor in het gezicht van spits Santos. Iets wat behoorlijk wat stof doet opwaaien in Zeist en met name bij oud-scheidsrechter Dick Jol.

Zo heeft Jol grote bedenkingen bij de uitleg van Van Boekel, die na afloop vertelde dat hij het voorval niet zwaar genoeg vond voor een gele of rode kaart. ‘Dat gelooft toch geen mens? Het is toch niet de broer van Jules de Corte? Het worden steeds meer clowns tegenwoordig. Misschien wil hij voorkomen dat zo’n aanklager alsnog aan de haal gaat met de zaak. En juist dát kan ook worden gezien als gezichtsverlies’. De regels schrijven voor dat wanneer een overtreding is geconstateerd maar niet bestraft deze beslissing niet kan worden teruggedraaid. De aanklagers hebben alleen werk als een scheidsrechter een overtreding volledig mist, en dus ook niet beoordeeld, heeft.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2016/03/15/scheidsrechter-van-boekel-vergeleken-met-broer-jules-de-corte/

Gegevens

Tags: Nieuws
Scheidsrechters: Pol van Boekel