Bosz complimenteert Dolberg: “Weer erg belangrijk”

Bron: www.ajaxtotaal.nl

Kasper Dolberg kwam vandaag niet tot scoren voor Ajax tegen Heerenveen. Maar toch had de 19-jarige spits zijn waarde in de 0-1 overwinning op de Friese ploeg. Trainer Bosz was dan ook zeer tevreden over de inbreng van het Deense talent.

“Ik vond Dolberg echt goed spelen als je bekijkt onder welke omstandigheden hij moest spelen. Hij had twee man die continu in zijn buurt bleven”, zegt Bosz tegen Fox Sports. “Als je dan toch voor zoveel balbezit kan zorgen met een man niet alleen in je rug, maar vaak ook op je rug of eroverheen hing. Dan heeft hij het gewoon echt weer goed gedaan. Ik zie weer bijzondere kwaliteiten vandaag. Hij had moeten scoren in de eerste helft, maar ik vind dat hij vandaag weer erg belangrijk voor ons was.” De Ajax-trainer vond wel dat de scheidsrechter Dolberg meer in bescherming had moeten nemen. “De jongens van Heerenveen zochten de grens op. Dat had ik vroeger ook gedaan als ik tegen een jongen van 19 stond die zo goed is. Anders word je van alle kanten voorbij gelopen. Dan mag een speler wel beschermd worden.”

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxtotaal.nl/nieuws/2016/11/27/bosz-complimenteert-dolberg-weer-erg-belangrijk/

Gegevens

Spelers: Kasper Dolberg
Onderwerpen: Scheidsrechter, Spits, Trainer
Tags: Interviews
Clubs: AFC Ajax