Column Cruijff: Bereid om Ajax te helpen

Bron: www.ajax1.nl

Morgen sluit de inschrijving voor kandidaten voor de ledenraad. Het is mooi om te zien, hoeveel oud-spelers zich hiervoor hebben aangemeld. Allemaal bereid om Ajax verder te helpen. Dat dit hard nodig is, werd tijdens Ajax-Real Madrid opnieuw bevestigd.

Het is nu niet de bedoeling om op de man te spelen, maar wel om met duidelijke voorbeelden aan te geven waar binnen de club de schoen wringt. De rode draad die daar steeds doorheen loopt is het ontbreken van de basis die een Ajacied tijdens zijn opleiding moet worden bijgebracht. Dat wordt wel duidelijk als je de vier doelpunten van Real analyseert.

We beginnen met de 0-1, toen de buitenspelval door de linksback werd opgeheven. Terwijl tijdens de opleiding geleerd zou moeten worden, dat de backs nooit achter de rest van de verdediging kunnen staan. Juist omdat zij vanaf de zijkant het overzicht hebben. Real deed dat wel goed. Gewoon vier man op één lijn, waarbij de backs met twee dingen rekening moeten houden: dekken aan de binnenkant en zorgen dat je niet achter je centrumverdedigers staat.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/column-cruijff-bereid-om-ajax-te-helpen

Gegevens

Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff