Bayern wilde Van der Wiel niet vanwege voertaal

Bron: www.ajax1.nl

Bayern München zag af van het aantrekken van Gregory van der Wiel afgelopen zomer, gezien zijn Nederlandse afkomst. De dit jaar veel minder presterende regerent landskampioen van Duitsland wilde niet - naast o.a. trainer Louis van Gaal, captain Mark van Bommel, Edson Braafheid en Arjen Robben - nog meer Nederlanders in de selectie opnemen. Dat zei technisch directeur bij Bayern, Christian Nerlinger, gisteravond bij de Duitse variant van Sport1.

"We hebben hem bekeken tijdens het WK," zei de TD vrij vertaald. "Hij heeft ons echter niet kunnen overtuigen. Daarnaast heeft een rol gespeeld dat we al veel Nederlanders in de gelederen hebben. We willen niet dat Nederlands de voertaal wordt bij Bayern."

Naast Louis van Gaal zitten ook Nederlanders Andries Jonker en Frans Hoek op de bank bij de club. De vraag is echter hoe lang nog. Waar Van Gaal vorig jaar verrassend al in zijn eerste seizoen in München de schaal mee naar huis nam, staat de club met nu al 17 (!) punten achter de huidige koploper, Borussia Dortmund.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajax1.nl/content/bayern-wilde-van-der-wiel-niet-vanwege-voertaal