Frank de Boer debuteert met winst in de Eredivisie!

Ajax heeft zondagmiddag dankzij een sterke eerste helft de volle buit behaald tegen Vitesse. Een doelpunt van Christian Eriksen bleek genoeg voor de winst; 1-0.

De bezoekers speelden, met debutant Lorenzo Ebecilio in de gelederen, in de Gelredome een ijzersterke eerste helft. Ajax wist het veldoverwicht echter slechts één keer uit te buiten.

Vitesse kwam na de rust een stuk sterker uit de startblokken. Niettemin slaagde de ploeg er niet in uitgespeelde kansen te creëren. Daardoor bleef Ajax-doelman Maarten Stekelenburg uiteindelijk makkelijk overeind.

Voor de nieuwe Ajax-trainer Frank de Boer, die maandagavond Martin Jol verving, was het de tweede overwinning in evenzoveel wedstrijden. Eerder deze week werd ook AC Milan verslagen.