UPDATE: Ajax tegen Anderlecht in Europa League (VIDEO)

Bron: ajax.nieuwslog.nl

UPDATE: Ajax treft in Anderlecht, de komende tegenstander in de Europa League,een oude bekende. Vorig seizoen waren de Amsterdammers in de groepsfasevan het bekertoernooi ook al gekoppeld aan de Belgisch kampioen. Opbezoek in Brussel speelde de formatie van de toenmalige trainer MartinJol met 1-1 gelijk. De thuiswedstrijd in Amsterdam werd vervolgens met3-1 veloren.

Het roemruchte paars-wit is ook de club waar veeloud-Ajacieden in het verleden furore maakten. Zo speelden onder anderenJan Mulder, Arie Haan en John Bosman voor de Belgisch kampioen.

Eindjaren zeventig, begin jaren tachtig was de ploeg Europees het meestsuccesvol. Hij won destijds twee keer de Europa Cup voor bekerwinnaarsen een keer de UEFA-cup, de voorlopers van de Europa League. Vorigseizoen sneuvelde de ploeg in de achtste finale van de Europa Leagetegen Hamburger SV.

Anderlecht is de huidige nummer twee inBelgië. De ploeg staat kort achter koploper Racing Genk. Smaakmakers inde selectie van trainer Ariël Jacobs, zijn de Amsterdammer MbarkBoussoufa, de Argentijn Matias Suarez en de jeugdige Belgische aanvallerRomelu Lukaku.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_113632/UPDATE__Ajax_tegen_Anderlecht_in_Europa_League__VIDEO_.html