‘Draaikonten’ of exit Van den Boog?

Bron: ajax1.nl

Algemeen directeur Rik van den Boog van Ajax haalde vrijdag in diverse media nog ongemeen hard uit naar de hoofdscout Hans van der Zee. “Typisch een geval van iemand die likt naar boven en trapt naar beneden. Vrijwel alle mensen die met hem werkten bij Ajax, willen hem onder geen beding terug. Ook de staf van het eerste elftal is klaar met hem. Dan houdt het toch op?” Het is allemaal ongegrond, zo beslisten de arbiters in de zaak die Van der Zee had aangespannen, nadat hij op non-actief was gesteld.

“Niet is komen vast te staan dat Frank de Boer en zijn staf de arbeidsverhouding met Van der Zee niet zou wensen te continueren of dat die verhouding (duurzaam) zou zijn verstoord”, laat de arbitragecommissie in het vonnis weten. “(…) Dat de handelwijze en opstelling van Van der Zee weerstanden oproept, klaarblijkelijk met name bij ondergeschikten.”

Ook het per ongeluk door Van der Zee naar Van den Boog verstuurde sms’je, waarin hij de directeur een ’leugenaar’ en ’engerd’ noemt, komt ter sprake. “Dit kan de ontbinding niet rechtvaardigen”, vindt de commissie.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/draaikonten-of-exit-van-den-boog/