Jong Ajax wint van Jong Sparta Rotterdam

Bron: ajax1.nl

Jong Ajax heeft maandagavond met 0-2 van Jong Sparta Rotterdam gewonnen. Op het Kasteel waren Rodney Sneijder en invaller Terrel Ondaan trefzeker voor Jong Ajax. Kort voor rust misten zowel Jong Sparta als Ajax (Dario Cvitanich) een strafschop.

Gery Vink moest even puzzelen in aanloop naar de uitwedstrijd tegen Sparta. Het grote aantal blessures bij Ajax 1 en de midweekse wedstrijd van Ajax A1 (woensdag uit tegen NEC) zorgden ervoor dat de trainer van Jong Ajax een beroep moest doen op enkele ‘nieuwelingen’. Zo kreeg de 18-jarige aanvaller Cerilio Cijntje (Ajax A2) een basisplaats in Rotterdam. De A1-spelers Terrel Ondaan, Ricardo Kip en Stefano Denswil zorgden voor een bijzonder jonge bank.

Rodney Sneijder zette Jong Ajax na ruim een half uur spelen op een 0-1 voorsprong. Op aangeven van Nicolas Lodeiro passeerde de middenvelder van Ajax keeper Tim Krul. Vooral aangever Lodeiro was blij met het doelpunt omdat hij even daarvoor een levensgrote kans had gemist. De Uruguayaan schoot de bal voor open doel tegen de bal. Met zijn assist bij de goal van Sneijder kreeg hij alsnog een aandeel in de score.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jong-ajax-wint-van-jong-sparta-rotterdam/