Ajax in slotfase langs Groningen

Bron: ajax1.nl

Ajax beleefde een moeilijke middag tegen FC Groningen, maar wist uiteindelijk met 2-0 te winnen. Doelman Brian van Loo hielp de Amsterdammers in het zadel.

ANP Ajax speelde beter dan FC Groningen maar kwam in een teleurstellende eerste helft niet tot scoren. In de 5e minuut werd het Ajax-publiek wakker geschud door een schot van Sulejmani. Doelman Brian van Loo hield FC Groningen op de been. De enige mogelijkheid van FC Groningen stond op naam van Bacuna. De middenvelder schoot rakelings naast. In de 38ste minuut kon Ozbiliz Ajax op voorprong brengen. De rechtsbuiten miste de bal na een scherpe voorzet van Christian Eriksen. Mounir El Hamdaoui, die eeen ijverige indruk maakte, kreeg drie minuten voor rust een goede kans. De Marokkaanse spits draaide snel weg van zijn tegenstander maar schoot te zacht in. Van Loo kon de inzet simpel keren.