Silooy: 'Ik heb alle vetrouwen in Johan Cruijff'

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Sonny Silooy vertrok in 2008 op vervelende wijze bij Ajax, maar noemt zich nog altijd ‘superajacied’. De oud-voetballer, die binnenkort begint als hoofd opleidingen van DC United, volgt de huidige situatie op de voet.

De voormalig jeugdtrainer van Ajax zag de bui al een poosje hangen. De ‘revolutie’ van Johan Cruijff komt dan ook niet als een verrassing, vertelt Silooy aan Ons Oranje.

“Wat er nu allemaal aan de hand is bij Ajax, zag ik drie jaar geleden al aankomen. Dan hoor ik op tv voorzitter Uri Coronel zeggen dat ze er niet zomaar trainers uitgooien en dan denk ik: wat gebeurde er twee jaar geleden dan?”, vraagt Silooy zich hardop af.

Silooy: “Misschien, nu Cruijff zich ermee bemoeit, komt het goed met de club. Ik heb veel vertrouwen in hem. Toen ik er als trainer in de jeugdopleiding werkte, vond ik niet dat er goed met mensen werd omgegaan. De ziel van Ajax was weg.”

De manier waarop hij aan de kant werd gezet in Amsterdam doet Silooy nog altijd veel pijn. “Ik ben een superajacied, maar ik voel nog steeds pijn over de manier waarop ik toen ben weggegaan. En er zitten daar nog steeds mensen waarmee ik niet door een deur kan.’

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114147/Silooy___Ik_heb_alle_vetrouwen_in_Johan_Cruijff_.html

Gegevens

Clubs: AFC Ajax
Trainers: Johan Cruijff
Bestuursleden: Johan Cruijff
Clubleden: Uri Coronel