Boilesen: ”De Boer gelooft in me”

Bron: ajax1.nl

Nicolai Boilesen kwam aan het eind van het seizoen opeens tevoorschijn en de Deen veroverde vervolgens een plek bij de eerste elf.  De verdediger hoopt volgend seizoen meer wedstrijden te spelen. ”Ik heb zes competitiewedstrijden meegedaan, daarin heb ik de ploeg goed geholpen. We hebben al die wedstrijden gewonnen. Maar als we volgend jaar kampioen worden, voelt dat meer als mijn titel.”

Als we de Deense verdediger moeten geloven gaat Ajax deze zomer geen nieuwe linksback halen. “Het was een ander verhaal geweest als ik deze zomer bij het eerste zou aansluiten. Dat is niet zo, ik heb al twee maanden ervaring op kunnen doen.”

Boilesen, die voor zijn komst naar Ajax stage liep bij Manchester United, Borussia Dortmund en AS Monaco, koos toch voor een contract bij Ajax. Bij de Amsterdamse club werd Frank de Boer zijn trainer. ”Hij gelooft in me, dat liet hij aan het slot van het vorige seizoen zien. Het liet me in de twee belangrijkste wedstrijden van het jaar gewoon in de basis staan. Dat deed me heel goed.”

Foto: Ajax.nl

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/boilesen-de-boer-gelooft-me/