Patrick Kluivert kijkt ‘jaloers’ naar afscheidswedstrijd van Van der Sar

Bron: ajax.neiuwslog.nl

Patrick Kluivert hoort thuis in het rijtje ‘beste Nederlandse aanvallers ooit’, maar kreeg nooit een groot afscheid. De voormalig prof kijkt dan ook met een jaloerse blik uit naar de afscheidswedstrijd van Edwin van der Sar. De topscorer aller tijden van Oranje is eveneens aanwezig bij het duel.

“Door de manier waarop ik mijn carrière heb afgesloten, is er nooit echt afscheid geweest van het voetbal,” aldus Kluivert tegenover Telesport. “Dat doet wel pijn.”

De oud-Ajacied verdween vrijwel geruisloos uit het voetbal. “Als ik zie hoe het bij andere spelers is gelopen, dan had ik graag op een mooie manier afscheid genomen. Het is een gekke gedachte dat ik als topscorer van Oranje een stille aftocht heb gehad.”

Kluivert kan neerbuigen op een mooie reeks met voetbalclubs. De 79-voudig international (40 doelpunten) begon als talentvolle spits bij Ajax. Daarna volgde AC Milan, Barcelona, Newcastle United, Valencia, PSV en Lille.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.neiuwslog.nl/article/ajax_114298/Patrick_Kluivert_kijkt__jaloers__naar_afscheidswedstrijd_van_Van_der_Sar.html