Ajax hoopt Guus Hiddink te strikken als Algemeen Directeur

Bron: ajax.nieuwslog.nl

Ajax overweegt opnieuw een poging te ondernemen om Guus Hiddink te strikken voor de functie van algemeen directeur. Dat maakte Johan Derksen maandagavond bekend tijdens het televisieprogramma Voetbal International.

Namen als Tscheu La Ling en Marc Overmars vielen eerder om uiteenlopende redenen af. Cruijff heeft afgelopen vrijdag tijdens een onderhoud met de Ajax-top echter geëist dat de nieuwe algemeen directeur een ‘voetbalman’ moet zijn. Met wederzijds goedvinden kwam de naam van Hiddink vooral ter sprake.

Hiddink heeft een goede band met Cruijff en heeft bovendien een huis in Amsterdam. De coach zou naar verluidt openstaan voor een dienstverband bij Ajax, maar is hierbij afhankelijk van de resultaten van de Turkse voetbalbond. Een overstap ligt alleen voor de hand wanneer Turkije zich niet weet te plaatsen voor het EK van volgend jaar.

De raad van commissarissen van Ajax onderzoekt al enige tijd de mogelijkheid om de functie in tweeën te splitsen. De nieuwe voetbaldirecteur krijgt daarbij ondersteuning van een operationeel directeur. Voor die laatste functie is Rob Been jr. een serieuze kandidaat.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114334/Ajax_hoopt_Guus_Hiddink_te_strikken_als_Algemeen_Directeur.html