Ledenraad stelt onderzoek in naar crisis bij Ajax

Bron: ajax.nieuwslog.nl

De ledenraad van Ajax wil een onderzoek in gaan stellen naar de Raad van Commissarissen, meldt De Telegraaf. De huidige gang van zaken binnen de RvC zorgt voor onrust binnen de club en de ledenraad vindt dat het niet langer zo door kan gaan.

Hennie Henrichs, Cees van Oevelen, Cees Vervoorn, Hein Blocks en Keje Molenaar zijn de aangewezen personen om de crisis tussen de commissarissen Steven ten Have, Marjan Olfers, Paul Römer en Edgar Davids enerzijds en Johan Cruijff anderzijds te onderzoeken. Ajax-voorzitter Uri Coronel gaf al aan de RvC niet weg te willen sturen gezien de ellende die hij al over zich heen heeft gehad en hij binnenkort afscheid neemt van de club.

De onderzoeksraad heeft zich ten doel gesteld om de scheve lijnen weer recht te willen trekken binnen de RvC. Als dit echter niet wil lukken dan wil de onderzoekscommissie als laatste geval de commissarissen wegsturen. Eigenlijk was het de bedoeling geweest om tijdens de vergadering van de ledenraad een bestuursraad te vormen, maar ook dit lukte niet. Mark Geestman, voorzitter van de benoemingscommissie, kon echter niet zeven potentiële kandidaten voor dragen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax.nieuwslog.nl/article/ajax_114487/Ledenraad_stelt_onderzoek_in_naar_crisis_bij_Ajax.html