Ooijer: “Het seizoen gaat nu pas beginnen”

Bron: ajax1.nl

Volgens André Ooijer gaat het seizoen voor Ajax nu pas beginnen. Juist nu, nu de ploeg tien duels voor het einde drie punten achter staat op koploper AZ. “De prijzen worden aan het einde verdeeld zoals we vorig jaar hebben kunnen zien. Ons voordeel daarbij is dat we het dus al hebben meegemaakt”, zegt Ooijer op de officiële site van de Amsterdammers.

De verdediger was vooral zeer blij met zijn rentree. Toch is hij niet heel lang uitgeschakeld geweest: “Ik raakte na de uitwedstrijd bij FC Utrecht geblesseerd aan mijn hamstring. Daarna was ik al snel weer fit, maar uitgerekend in de weken dat Toby Alderweireld geblesseerd was, had ik last van mijn kuit. Daardoor lijkt het net alsof ik er vier maanden uit ben geweest.”

Met name Jan Vertonghen is volgens de routinier, die in juli alweer 38 wordt, zeer belangrijk voor een mogelijk kampioenschap. “Jan is natuurlijk een heel belangrijke speler in ons elftal. Niet alleen als aanvoerder maar ook als persoon. Hij heeft echt zoveel kwaliteit. Je zag ook weer in de tweede helft tegen Roda JC dat hij het verschil kan maken.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/ooijer-het-seizoen-gaat-nu-pas-beginnen/