Anita: “Mijn geduld is beloond”

Bron: ajax1.nl

Vurnon Anita genoot woensdagavond intens van het veroveren van de 31e landstitel. “Ook zonder alcohol zal het een groot feest worden”, zei de Ajacied.

Na de zege op VVV-Venlo (2-0) nam Anita de tijd om even terug te kijken op het voorbije seizoen. “Het begon voor mij wat minder”, zegt hij op de clubsite. “Ik kwam op een gegeven op de bank terecht, maar ben altijd blijven knokken.”

“Toen ik uiteindelijk mijn plek op het middenveld kreeg, ging het steeds beter met mezelf maar ook met het team. Het recept is simpel: gewoon keihard werken en geduldig op je kans wachten. Dat heb ik gedaan. Mijn geduld is beloond.”

“Het mooie aan deze titel is dat we het echt als team bereikt hebben”, vervolgt Anita. “We hebben dit seizoen veel geblesseerden gehad, wat des te meer aangeeft dat we het met elkaar hebben gedaan. Ook hun vervangers hebben een belangrijke rol gespeeld.”

“Ik kijk nu al uit naar volgend seizoen als we opnieuw als de kampioen van Nederland aan de competitie gaan beginnen. En aan de UEFA Champions League uiteraard. Daarin moeten we proberen te overwinteren”, aldus de 23-jarige middenvelder.

Tekst: Voetbal Primeur

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/anita-mijn-geduld-is-beloond/