Update transfer Meleg: Serviërs liggen dwars

Bron: ajax1.nl

Het Servische toptalent Dejan Meleg (17) kan eindelijk naar Ajax verkassen. Als we het Servische Sport26 moeten geloven tenminste. Het medium laat weten dat de speler van Vojvodina Novi Sad eindelijk de problemen rond zijn zaakwaarnemer heeft weten op te lossen. Met deze transfer ‘wint’ Ajax van onder andere de Italiaanse topclub Internazionale en het Spaanse Malaga.

In april was hij al in Amsterdam voor een stage. Het contract lag klaar om getekend te worden, maar toen bleek dat de speler een wurgcontract bij een zaakwaarnemer had tot medio 2030. Het afkopen van dit contract zou miljoenen euro’s moeten kosten, iets wat Novi Sad dan ook verlangde van Ajax. Eerder waren de clubs al akkoord voor een bedrag van ongeveer 450.000 euro.

Volgens het Servische medium is deze transfer onderdeel van een samenwerkingsverband tussen beide clubs. Ajax betaalt de club jaarlijks een bepaald bedrag en helpt met herstructurering van de club. Aan de andere kant kunnen de grootste talenten van de club voor een lager bedrag naar Amsterdam vertrekken. Ajax kan eventueel jonge spelers stallen bij de Servische club.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/dejan-meleg-eindelijk-naar-ajax/