PSG maakt melding van komst Van der Wiel

Bron: ajax1.nl

Paris Saint-Germain heeft op haar officiële clubsite melding gemaakt van de komst van Gregory van der Wiel. De rechtsachter van Ajax heeft een contract voor vier jaar getekend in de Franse hoofdstad en zal komend seizoen rugnummer 23 dragen. Afgelopen zondag werd hij door Carlo Ancelotti al gepresenteerd aan de spelersgroep van Les Parisiens.

In totaal speelde de 24-jarige international 130 competitiewedstrijden voor Ajax. Nadat hij in de seizoenen 2006/07 en 2007/08 totaal tien wedstrijden speelde, brak hij onder Marco van Basten definitief door in het eerste elftal van Ajax. Maar liefst 32 keer kwam hij in het seizoen 2008/09 in actie. Het jaar daar op speelde hij alle competitieduels voor de regerend landskampioen.

Met Ajax werd hij twee keer landskampioen, maar ook met het Nederlands elftal was hij succesvol. Op het wereldkampioenschap van 2010 in Zuid-Afrika werd hij tweede met Oranje, waarvoor hij tot op heden 35 keer voor uit kwam. Bondscoach Louis van Gaal riep hem echter niet op tegen België. Ook voor de komende wedstrijden tegen Turkije en Hongarije zit hij niet in de selectie.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/psg-maakt-melding-van-komst-van-der-wiel/