Ajax Vrouwen verliezen nipt van FC Twente

Na twee overwinningen op rij is de stoomtrein genaamd Ajax Vrouwen tot stilstand gekomen. Het vrouwenelftal van Ajax verloor vrijdagavond voor het eerst een competitiewedstrijd. Tegen de vrouwen van FC Twente kwam Ajax wel tot scoren, maar de ploeg uit Enschede scoorde een doelpunt meer: 2-1. Door het verlies pakt FC Twente de koppositie over van Ajax, dat terugvalt naar de derde plek.

De vrouwenploeg uit Amsterdam kende een goede start van de wedstrijd. Ajax-speelster Mandy Versteegt legde de bal al na vier minuten in het net.  De dames konden het goede begin echter geen vervolg geven en vlak voor rust viel de gelijkmaker. Ellen Jansen wist in de 40e minuut de stand gelijk te trekken. Daar bleef het echter niet bij voor Ajax.

Aan het einde van de wedstrijd viel de beslissende treffer voor de vrouwenploeg van FC Twente. Courtney Goodson schoot in de 80e minuut de ploeg uit Enschede op de eerste voorsprong van de avond. De dames gaven deze voorsprong niet meer weg, alhoewel Ajax nog een goede kans kreeg. Een uitbraak werd echter afgevlagd vanwege buitenspel.