Van Rhijn: ‘Het zijn dromen die uitkomen’

Bron: ajax1.nl

Maar liefst een jaar geleden zat de jonge mandekker Ricardo van Rhijn nog op de tribune met een vlaggetje te zwaaien om zijn favoriete club aan te moedigen. Inmiddels maakt hij volledig deel uit van het team van trainer Frank de Boer.

In een korte tijd ontwikkelde de speler zich tot een vaste waarde in het elftal. Ondanks de snelle ontwikkelingen in zijn carrière heeft Van Rhijn geen last van zenuwen. “Zenuwen? Nee. Ik heb soms kriebels tijdens het eten of een beetje in de kleedkamer, maar daarna is het voorbij. Dan wil ik naar buiten, naar de grote, open ruimte, het voetbalveld. Dan verdwijnen al die gevoelens,” zei de verdediger tegenover de Volkskrant.

Vandaag staat de rechtsback, drievoudig international inmiddels, in de basis op het veld bij het duel tegen Borussia Dortmund. “Ik ben benieuwd hoe de sfeer zal zijn, als speler. Elke keer in een wedstrijdtenue stappen en het veld opgaan voor publiek. Of het nu tegen RKC is of Hongarije, in de ArenA of in een oud stadion in Boedapest, dat maakt me niet uit. Juist die verschillen zijn mooi, daarvan geniet ik intens. Het zijn dromen die uitkomen.”

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-rhijn-het-zijn-dromen-die-uitkomen/