Blind: “Copa heel goed leermoment voor A1″

Bron: ajax1.nl

Vanaf het begin van de Copa Amsterdam was Danny Blind betrokken bij een deel van de organisatie. Vanuit zijn functie als hoofd-opleidingen bij Ajax voerde hij onder andere de gesprekken met initiator Sander Mallie over het idee: een international jeugdvoetbaltoernooi waar onder andere Ajax zich kan meten met de beste ploegen van de wereld.

Blind gaf tijdens de loting van het toernooi aan wat huiverig te zijn geweest met het overstappen naar een ander A-toernooi. De A-junioren van Ajax speelden destijds internationale toernooien in het buitenland waar de zaken prima voor elkaar waren en waar de club ieder jaar welkom was. “Ik vroeg aan Sander, kunnen jullie ons dat ook garanderen. Toen dat allemaal geregeld was konden we onze deelname toezeggen.”

Ieder jaar staat Blind, momenteel assistent-bondscoach van Louis van Gaal, langs de kant de A-jeugd van Ajax te zien spelen tegen internationaal hoog aangeschreven ploegen. “De sfeer, de gezelligheid en de gemoedelijkheid horen bij het toernooi. En als het zonnetje erbij is heb je een geweldig weekend,” legt Blind uit tegenover Ajax1.nl.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/blind-copa-heel-goed-leermoment-voor-a1/