Van Marwijk: “Positiespel Ajax erg sterk”

Bron: ajax1.nl

Volgens Bert van Marwijk is Ajax de gedoodverfde titelkandidaat. In gesprek met de Telegraaf zegt de oud-bondcoach dat de Amsterdammers onder normale omstandigheden kampioen gaan worden. “Zonder twijfel is Ajax de ploeg in vorm. Wanneer ze de uitwedstrijd bij PSV winnen, zijn ze heel dicht bij de titel.”

De zestigjarige oefenmeester verwacht dat de tegenstander van Ajax de Europa Leauge-wedstrijd tegen Steaua Boekarest als voorbeeld zal nemen. “Juist in die wedstrijd werd Ajax op fysiek en mentaal vlak een paar keer afgetroefd. Dat zal zondag ook een rol spelen. Ajax moet dus wel proberen om zijn eigen spel te spelen. Vooral het positiespel is erg sterk.”

“Bij PSV is de laatste tijd heel veel gebeurd. De groep heeft veel negatieve publiciteit gekregen, waardoor er binnen de groep al snel het idee ontstaat dat ze veel vijanden hebben. Dat schept binnen een team een enorme band. Juist dat kan extra krachten geven. Ze zullen superscherp zijn. De vraag is hoe Ajax daar mee omgaat”,zo besluit Van Marwijk, die na een dienstverband bij de KNVB nu vooral analist op tv is.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/van-marwijk-positiespel-ajax-erg-sterk/