Jong Ajax definitief naar Jupiler League

Bron: ajax1.nl

De kogel is door de kerk. Jong Ajax speelt komend seizoen definitief in de eerste divisie: de Jupiler League. De KNVB heeft dinsdagavond bevestigd dat de tweede competitie van Nederland volgend seizoen uit twintig teams bestaat. Naast de huidige leden van de competitie zal Ajax ook Jong FC Twente, Jong PSV en Achilles ’29 treffen.

Omdat er enkele clubs failliet zijn gegaan en de Jupiler League begon leeg te lopen, moest er iets gebeuren. De KNVB heeft besloten om twintig teams toe te laten in de competitie. VV Katwijk gaf eerder deze week aan niet geïnteresseerd te zijn in een promotie, maar Achilles ’29 denkt daar anders over. Vanaf seizoen 2015-2016 wordt het verplicht om te promoveren van de Topklasse naar de Jupiler League. Clubs kunnen dan ook degraderen naar het semi-professionele voetbal.

In eerste instantie is het een project van twee jaar, tussendoor en daarna wordt geëvalueerd met de clubs uit het amateurvoetbal en de Betaald Voetbal Organisaties. Jong Ajax staat volgend jaar onder leiding van trainer Alfons Groenendijk, hij beschikt ook over de juiste papieren om een club in het betaalde voetbal te trainen.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/jong-ajax-definitief-naar-jupiler-league/