Beoogd reserveteam nipt langs Osasuna

In een zonnig Emmen schoot Ajax uit de startblokken. Na een periode van balbezit was het Schöne die Klaassen voor de doelman zette met een fantastische pass. De middenvelder omspeelde de doelman en maakte al vroeg 1-0. Boerrigter, nog drie keer trefzeker tegen RKC vorige week, zag vlak daarna een schot geblokt worden.Ajax, dat duidelijk fitter en scherper was dan Osasuna, heerste na de openingstreffer van Klaassen. Kansen leverde dat echter amper op. Ligeon was na ruim een half uur pas weer echt gevaarlijk met een schot dat over ging. Sana was de aangever voor de rechtsback. Boerrigter was niet veel later ook dichtbij, maar zijn inzet, uit een rebound, werd gekeerd.Na de rust kreeg Ajax meteen twee zeer goede kansen. Eerst weigerde Hoesen een fout in de Spaanse defensie af te straffen en een minuut later schoot Sana naast het doel van Osasuna. Met Alderweireld en Bazoer voor Van der Hoorn en Klaassen ging Ajax op zoek naar de beslissing, maar die werd lange tijd niet gevonden.In een weinig verheffende tweede helft kon het publiek een kwartier voor tijd bijna weer op de banken. Serero leverde de bal af bij Hoesen, maar de spits knalde de bal op de lat.