Jong Ajax laat punten liggen in Rotterdam

Bron: ajax1.nl

Het is Jong Ajax zondagmiddag alweer niet gelukt om punten te pakken in de Jupiler League. Het beloftenteam van de Amsterdammers ging op Woudenstijn met 3-1 onderuit tegen Excelsior. In de vorige speelronde moest het jeugdelftal al zijn meerdere erkennen in Volendam.

Vier minuten na het eerste fluitsignaal moest het team van Alfons Groenendijk al een tegentreffer incasseren. Een mislukte voorzet van Jeff Stans viel binnen bij de tweede paal en vond zonder aangeraakt te worden zijn weg in het doel. In het kwartier dat hier op volgde was de Rotterdamse ploeg dominant en mocht Jong Ajax van geluk spreken dat de 2-0 niet viel. Vlak voor rust namen de Amsterdammers het initiatief over.

In de 49ste minuut werd het harde werk van de bezoekers beloond. Vermeij, die vlak voor rust Martina had vervangen, tekende voor de 1-1. De invaller kreeg niet veel tijd om van zijn treffer te genieten. Een minuut later scoorde Jordan Rolly Botaka aan de andere kant: 2-1.

Ajax ging in de slotfase van de wedstrijd nog wel op jacht naar een punt, maar in de 90ste minuut besliste Botaka met zijn tweede doelpunt de wedstrijd. Hij zette de 3-1 voor Excelsior neer.