Veltman: “Ik had wel wat camera’s verwacht”

Bron: ajax1.nl

Joël Veltman is aan zijn avontuur bij het Nederlands Elftal begonnen. De selectie van de jonge verdediger deed nogal wat wenkbrauwen fronsen bij onder meer Willem van Hanegem en Leo Beenhakker. Aan Veltman de taak om critici de mond te snoeren.

De Ajacied moest bij aankomst bij Huis ter Duin denken aan televisiebeelden van vroeger. “De ene speler die met zijn vrouw langskomt, de andere met zijn kinderen. Ik kwam dan met mijn vader. Ik had wel wat camera’s verwacht, maar niet zó veel”, zegt hij in gesprek met De Telegraaf. Omdat niemand de selectie van Veltman zag aankomen, was de pers massaal toegestroomd.

Toch laat hij zich niet gek maken en blijft gewoon rustig. Veltman kan met zijn vragen bij teamgenoot Daley Blind terecht. “Hij zei: gewoon normaal doen, iedereen een handje geven en vooral jezelf zijn”, geeft Veltman aan. “Op de Ajax-spelers na ken ik eigenlijk niemand. Ik weet dat Rafael van der Vaart op dezelfde school heeft gezeten als ik. Dat is wel leuk. Ik ga vragen welke leraren hij had.”

Volgens het dagblad mag Veltman zelfs al rekenen op een basisplaats. Zaterdag speelt Oranje een oefenwedstrijd tegen Japan in het Belgische Genk.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/veltman-ik-had-wel-wat-cameras-verwacht/