De Boer laat twee elftallen spelen tegen Galatasaray

Bron: www.ajaxlife.nl

De meegereisde journalisten vragen De Boer het hemd van het lijf.© ProShots

Ajax speelt in Belek twee oefenwedstrijden. De tegenstander en datum van duel nummer twee hangt af van het resultaat vrijdag tegen Galatasaray. Trainer Frank de Boer is van plan massaal te wisselen tijdens de rust.

Met Galatasaray is afgesproken dat het hele elftal na de eerste 45 minuten gewisseld mag worden. De Turkse ploeg is ook pas deze week begonnen aan de voorbereidingen op de tweede seizoenshelft. “Het past dus ook in hun voorbereiding,” aldus De Boer over het plan om 22 spelers speeltijd te geven. De trainer spreekt onder meer met Ajax Life.

Nicolai Boilesen is nog niet voldoende hersteld van een griepje om al in actie te komen. De boodschap voor degenen die wel spelen, is duidelijk. “Wat we van de ploeg willen zien? We hameren vooral op diepte zonder bal.”

“En we moeten voortborduren op waar we in december geëindigd zijn: domineren en veel kansen creëren. Galatasaray speelt in een 4-4-2-systeem. Hoe ga je daarmee om? Dat is een hartstikke goede leerschool voor het team,” vervolgt de trainer.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=14964