Koeman: 'Aangetoond dat we kunnen meekomen met Ajax'

Bron: www.vi.nl

Trainer Ronald Koeman vond dat Feyenoord bij vlagen goed meekwam met Ajax, maar was na de uitschakeling in het KNVB-bekertoernooi wel zo eerlijk om toe te geven dat de landskampioen op speltechnisch gebied nog altijd de betere ploeg is.

'Ik denk dat we Ajax, vooral in de eerste helft, zeer goed bespeeld hebben. Als je echt kijkt naar het aantal kansen hebben we niet voor hen onder gedaan, maar wel speltechnisch. We speelden te makkelijk de lange bal', begon de trainer van de Rotterdammers na afloop van de 3-1 nederlaag in De Arena tegenover FOX Sports.

In het eerste half uur kwam de ploeg van trainer Frank de Boer desondanks niet aan voetballen toe. Dat kwam doordat Feyenoord het spel van de Amsterdammers uitstekend neutraliseerde. 'Je weet dat Ajax altijd de diepte zoekt via Davy Klaassen en de opkomende vleugelverdedigers. Daarom moet je compact staan en afwachten wat Ajax doet. In het eerste halfuur gaven we op die manier totaal geen ruimte weg. Toen kregen we in de tegenstoot genoeg mogelijkheden en dan moet je eigenlijk een tweede goal maken.'

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/koeman-aangetoond-dat-we-kunnen-meekomen-met-ajax.htm