Jong Ajax maatje te klein voor Telstar

Toen Jong Ajax voor het eerst in zijn geschiedenis in de Jupiler League speelde, namen de Amsterdamse talenten het op tegen Telstar. In een zonnige ArenA werd het toen 2-0 voor de mannen van Alfons Groenendijk. Huidige Ajax-1 spelers als Davy Klaassen, Joël Veltman en Jasper Cillessen stonden in die wedstrijd in de basis. Vandaag, een half jaar na het treffen in Amsterdam, ging Jong Ajax naar Velsen voor de return. Het verloor met 3-1 en zakt daarmee naar de zeventiende plaats in de Eerste Divisie.

Jong Ajax begon sterk aan de wedstrijd en al na drie minuten voetballen kwam het op voorsprong. Branco van den Boomen kon de 0-1 binnentikken na een vrije trap van Dejan Meleg. In de fase daarna was Telstar de betere ploeg.  Toch creëerde  Jong Ajax hier en daar een kans, en zag het in de twintigste minuut zelfs de 0-2 afgekeurd worden. Na ruim 25 minuten wist Telstar zijn dominerende spel om te zetten in een goal. Kevin Brands, die daarvoor een paar goede kansen om zeep had geholpen, knalde een vrije trap hard in de rechter bovenhoek. Acht minuten voor rust bouwde de ploeg uit Velsen zijn voorsprong verder uit. Toine van Huizen scoorde met het hoofd na een corner.