Tijdstip Ajax – ADO Den Haag mogelijk gewijzigd

Bron: ajax1.nl

Door de resultaten op zondag 6 april is Ajax nog geen kampioen van Nederland. Zelf speelden de Amsterdammers gelijk tegen Vitesse, terwijl Feyenoord dankzij twee treffers van Graziano Pellè met 2-0 won van RKC Waalwijk. Hierdoor ontstaat er een bizarre situatie in de Eredivisie.

Ajax kan aankomende zondag tegen ADO Den Haag kampioen worden in eigen huis. Deze wedstrijd begint om 12.30 en winst kan betekenen dat de ploeg voor de vierde keer op rij kampioen wordt. Het is daarbij echter afhankelijk van de wedstrijd PSV – Feyenoord. Laten de Rotterdammers punten liggen tegen de ploeg uit Eindhoven, dan is Ajax kampioen. Het probleem: Deze wedstrijd begint pas om 16.30.

Zo kan er dus de situatie ontstaan dat Ajax om 14.15 heeft gewonnen van ADO Den Haag, maar pas vier uur later weet of het kampioen van Nederland is of niet. De KNVB heeft dit door en Voetbal International weet daarom te melden dat de bond in gesprek gaat met clubs, lokale autoriteiten en FOX Sports om het duel te verplaatsen. In de komende dagen zal de KNVB meer details geven over deze situatie. Verwacht wordt dat de wedstrijd van Ajax verplaatst wordt naar 16.30.

……

Lees het volledige artikel op http://ajax1.nl/archief/tijdstip-ajax-ado-den-haag-mogelijk-gewijzigd/