Bojan draagt kampioenschap van Ajax op aan Vilanova

Bron: www.vi.nl

Toen Ajax zondag voor de 33ste keer in de clubhistorie kampioen werd stond Bojan Krkic even stil bij het overlijden van Tito Vilanova. De voormalige Barcelona-trainer verloor vrijdag op 45-jarige leeftijd de strijd tegen kanker.

'Dit is voor Tito', reageerde een geëmotioneerde Bojan na de wedstrijd bij Heracles Almelo (1-1) via de clubwebsite, 'Hij was vier jaar mijn trainer. Ik kende hem al van de jeugdopleiding bij Barcelona. Hij was een persoon met een groot hart. Wanneer ik hem het meest nodig had, gaf hij me de juiste aanwijzingen, het juiste gebaar. Zijn overlijden was erg slecht nieuws en daarom wilde ik vandaag deze titel aan hem opdragen. Deze trofee is voor hem.'

Vilanova was vorig seizoen nog trainer van Barcelona, maar moest die functie in juli 2013 noodgedwongen neerleggen nadat voor de tweede keer kanker bij hem was teruggekeerd. De oud-speler van Barcelona B was al sinds 2007 werkzaam voor de Catalanen, waar Bojan nog altijd onder contract staat. Dit seizoen wordt de aanvaller verhuurd aan Ajax.

……

Lees het volledige artikel op http://www.vi.nl/nieuws/bojan-draagt-kampioenschap-van-ajax-op-aan-vilanova.htm