Ajax vangt 6,5 procent transfersom Suárez

Bron: www.ajaxshowtime.com

Ajax verkocht Suárez in januari 2011 voor ruim 26 miljoen euro aan Liverpool en bedong daarbij een doorverkooppercentage van circa vijf procent. Daar komt nog anderhalf procent bovenop als opleidingsvergoeding, zo heeft de juridische afdeling van de KNVB laten weten aan Ajax Showtime.

Wanneer een speler international transfereert, krijgen de clubs waarvoor die speler tussen zijn twaalfde en 23ste heeft gespeeld gezamenlijk vijf procent van de transfersom als opleidingsvergoeding, ook wel de solidariteitsbijdrage genoemd. Aangezien Suárez in die periode 3,5 jaar voor Ajax speelde, krijgt de Amsterdamse club dertig procent van de opleidingsvergoeding. 'Dus bij een transfer van Suárez zou Ajax via de opleidingsvergoeding recht hebben op anderhalf procent van de transfervergoeding', aldus Rutger Spierenburg van de KNVB.

Samen met het doorverkooppercentage dat Ajax bij Liverpool bedong, vormt die anderhalf procent opleidingsvergoeding een totaal van 6,5 procent van de transfersom voor Ajax. Aangezien Barcelona minimaal zeventig miljoen euro voor Suárez gaat betalen, zal Ajax minimaal 4,5 miljoen euro ontvangen.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxshowtime.com/hoofdnieuws/80083/ajax-vangt-6-5-transfersom-suarez.html

Gegevens

Onderwerpen: KNVB, Transfers