Jong Ajax beleeft lesje in mentale weerbaarheid

Rood.© ProShots

De Ajaxbeloften hebben gisteravond een kansloze thuisnederlaag geleden op eigen terrein. De streekderby tegen FC Volendam ging met liefst 0-5 verloren. De Ajaxbeloften eindigden de wedstrijd met negen man, na directe rode kaarten voor doelman Peter Leeuwenburgh en spits Richairo Zivkovic.

Na twee klinkende overwinningen smakte Jong Ajax gisteravond met een doffe dreun weer op de grond. In een van Ajaxzijde weinig sprankelend duel besliste FC Volendam de wedstrijd in de eerste helft binnen tien minuten.

Na een saai eerste halfuur kwam kreeg doelman Peter Leeuwenburgh een directe rode kaart toen hij Robert Mühren, oud jeugdspeler van Ajax, tegen de vloer werkte. Deze verzuimde vervolgens niet vanaf de stip en gooide de wedstrijd tien minuten later meteen op slot met een tweede treffer. De wijdbroeken maakten op slag van rust zelfs nog een derde treffer via spits Guyon Philips. “Ik raakte hem, vond het ook een strafschop, maar een rode kaart vond ik overdreven. Geel was terecht geweest,” blikte Leeuwenburgh in de catacomben terug op het sleutelmoment van de wedstrijd.