Bussen mogen naar Groningen in principe niet door rood

Bron: www.ajaxlife.nl

De spelersbus arriveerde in Alkmaar gewoon netjes op tijd.© De Brouwer

De politie heeft nieuwe, landelijke richtlijnen gekregen als het gaat om niet-spoedeisend vervoer. Ja, dus, so what? Nou, hieronder vallen ook de spelersbus en supportersbussen. Daarom wordt zelfs een nieuwtje als dit voor Ajacieden interessant.

Het gebeurt regelmatig dat de spelersbus en supportersbussen in de buurt van het stadion door rood mogen rijden. De politie zet even een kruispuntje af zodat een enkele bus of zelfs de hele stoet kan doorrijden. Vervelend voor het andere verkeer, maar meestal valt de overlast best mee.

Maar dat is vanaf nu in principe afgelopen, begrijpen we. De politie mag bij niet-spoedeisend vervoer slechts nog een functie van gids uitvoeren en geen kruispunten afzetten of rode stoplichten meer negeren. Het is afwachten hoe dit er in de praktijk uit komt te zien.

Voor de uitwedstrijd zondag tegen FC Groningen worden zo'n 850 Ajacieden over bussen verdeeld. We kunnen ons voorstellen dat de politie niet verspreid door de halve provincie Groningen allerlei bussen met spelers of supporters van Ajax wil zien rijden.

……

Lees het volledige artikel op http://www.ajaxlife.nl/updates/?itemID=16076

Gegevens