‘Ik ben wel blij dat Eto’o niet gekomen is, dat rijmt niet met de Ajax-filosofie’

Bron: ajaxfanzone.nl

Voor Ajax gaat woensdag de Champions League van start. De Amsterdamse landskampioen neemt het dan in de eigen Arena op tegen Paris Saint-Germain. Dat doet de club zonder uitgesproken leiders en helden.

De huidige selectie van Ajax werd opnieuw van enkele kopstukken ontdaan tijdens de afgelopen transferzomer. Dat zag ook Peter R. de Vries, al decennialang een fervent Ajax-volger. “Klopt. Jasper Cillessen en Nick Viergever zijn natuurlijk niet de voetballers van wie je wilt dat ze de besten zijn. Zij zijn juist het cement. Anwar El Ghazi kan een speler worden voor wie je naar het stadion gaat. Ricardo Kishna ook, maar die is alweer teruggevallen”, zegt De Vries in het Algemeen Dagblad.

“Ik ben wel blij dat Samuel Eto’o niet gekomen is. Dat rijmt niet met de filosofie van Ajax. Niet een paar ton extra voor Luciano Narsingh, wel miljoenen voor een speler die nooit het imago heeft opgebouwd zich te bekommeren om anderen. Ik hoop in de toekomst wel op meer El Ghazi’s en Kishna’s want ik betrap me er de laatste jaren te vaak op dat ik op de tribune op mijn horloge zit te kijken, of het al tijd is”, aldus De Vries in AD/Sportwereld.

……

Lees het volledige artikel op http://ajaxfanzone.nl/2014/09/15/ik-ben-wel-blij-dat-etoo-niet-gekomen-is-dat-rijmt-niet-met-de-ajax-filosofie/